La roba d’alta visibilitat és un EPI o Equip de Protecció Individual classificada com a EPI categoria II segons la directiva 89/686/CEE. Aquestes peces d’alta visibilitat estan regulades per la norma EN ISO 20471 i estan especialment pensades per protegir els treballadors exposats a possibles riscos en un entorn amb poca o nul·la visibilitat i possibles atropellaments per vehicles o maquinària.

Projob
(1/2)
veure catàleg
Projob
(2/2)
veure catàleg
Issaline
veure catàleg
Workteam

veure catàleg

Normativa aplicable

EN ISO 20471

Roba d'alta visibilitat
EN ISO 20471:2013/A1:2017

Quines són les tres classes que defineix la norma EN ISO 20471?

La norma EN ISO 20471 especifica els requisits per a la roba d’alta visibilitat utilitzada per senyalitzar visualment la presència dels treballadors per tal de ser visibles en situacions perilloses, en totes les condicions d’il·luminació. 

Hi ha tres classes de roba d’alta visibilitat. Cada classe ha de tenir una àrea mínima definida de material d’alta visibilitat. Es consideren dos tipus de materials: el material de fons i el material retroreflectant. El material de fons ha de ser fluorescent i pot ser groc, taronja o vermell. El material retroreflectant pot estar cosit o fixar-se amb calor sobre la peça. Les àrees visibles d’aquests dos materials defineixen la classe de la peça. Com més alta és la classe, més visible és la roba. 

La norma anterior que determinava els requisits era EN 471. 

EN ISO 20471 – Classe 1

La roba de treball de classe 1 és adequada per a una major visibilitat dins de l’empresa i per a situacions de baix risc d’accident. La velocitat màxima del trànsit és de 30 km/hora.
Aquesta classe requereix una superfície fluorescent de 0,14 m² i una superfície reflectant de 0,10 m².

EN ISO 20471 – Classe 2

La roba de treball de classe 2 ofereix una bona visibilitat per treballar al crepuscle i és adequada per treballar a la via pública. La velocitat màxima de trànsit aquí és de 60 km/hora.
Aquesta classe requereix una superfície fluorescent de 0,5 m² i una superfície reflectant de 0,13 m².

EN ISO 20471 – Classe 3

Es recomanen peces d’alta visibilitat de classe 3 quan es treballa a la foscor, i són visibles a velocitats de trànsit superiors als 60 km/hora.
Aquesta classe requereix una superfície fluorescent de 0,8 m² i una superfície reflectant de 0,2 m².
Independentment de l’àrea de materials utilitzats, una peça de classe 3 ha de cobrir el tors i ha de tenir com a mínim mànigues amb bandes retroreflectants o cames de pantalons de llargada completa amb bandes retroreflectants, si no les dues.

Necessita més informació?

Si vol informació sobre els preus i opcions, o si no troba el que busca, contacti’ns sense compromís. Estem a la seva disposició.